DAMKÖR - Dél-Alföldi Meleg Baráti KörBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

2007 a DAMKÖR-ben - itt jártunk, ezekről beszélgettünk, ezt tettük...A DAMKÖR programjai voltak 2007 augusztusában:

DAMKÖR Klub:
2-án, csütörtökön 19 órától grillpartival
8-án, szerdán 19 órától
14-én, kedden 19 órától grillpartival
21-én, kedden 19 órától
28-án, kedden 19 órától zártkörű foglalkozás, vacsora András barátunknál

1-jén, szerdán 20 órától Makói Muzsika - Az opera gyöngyszemei
5-én, vasárnap 21 órától: Makói Muzsika - Jekyll és Hyde - musical
18., 20. Hódmezővásárhely: musicalest, ill. operettgála tűzijátékkal

Társasjátékoztunk pár hétvégén.
Augusztusban: Ott voltunk a tökfőzelékháborús Trapitin!


A DAMKÖR tagjaival egy kellemes nyári estét töltöttünk el a Szegedi Várjátékok előadásán, amikor Darvasi László Trapiti című regényéből készült előadást tekintettük meg. Az előadás sokkal jobb volt, mint amire számítottunk! Hiszen, ki gondolta volna, hogy egy boszorkány megjavulhat, vagy beleszeret egy tűzoltóparancsnokba és még azt is mondja, hogy Bom Chicka Wah Wah (tudod AXE reklám)!


Közös grillparti

A tagokkal rendszeresen szervezünk olyan esteket, amikor valaki főz és így a beszélgetések kibővülnek egy kis vacsorával is. Legutóbb (Gábor - rakottésztás akciója után) grilleztünk és nem is akárhol, hanem az első emeleten! Héjában sült krumplit ettük grillkolbásszal és virslivel! A dolog olyan jól sikerült, hogy már tervezzük is a következő grilles akciót.

Dr. Jekyll és az operák gyöngyszemei

A Makói Muzsika két programján is részt vettünk az idén. Augusztus elsején Az opera gyöngyszemei operaválogatást (sajnos, gyöngyszemeket alig hallottunk, helyettük inkább olasz dalokat és Kodály-bordalokat). Majd azon a héten vasárnap a Jekyll és Hyde című musicalt néztük meg. Az időjárás vasárnap többször is játszott velünk, hiszen az előadás felvonásait egy-egy zivatar vezette fel, de nem lett belőle esőnap, és nagyon jól éreztük magunkat. Ja, és elterveztük, hogy jövőre is megyünk!

DAMKÖR Klub 2007. augusztus 14-én, kedden este 7-től

Két téma vezette a mai napot:
1. A DAMKÖR sajtóközleménye a melegkutatásról. (Olvasható honlapunkon.)
2. Kell-e tartani a társadalom radikalizálódásától? Egyesek szerint a társadalom előre halad, és nem lesznek újabb melegverések még hosszabb távon sem. Mások viszont úgy látják, a politika és bizonyos emberek szorongása vezethet oda, hogy ismét félni kelljen annak, aki valamilyen szinten vállalja önmagát. Nem tudtuk egymást meggyőzni, de a lényeg, hogy megosztottuk egymással gondolatainkat.

DAMKÖR Klub 2007. augusztus 21-én, kedden 19 órától

Sok témánk volt ma estére.
Megosztottuk egymással a hosszú hétvége történéseit. Többen is részt vettünk 18-án este a musicalesten, 20-án az operettgálán Hódmezővásárhelyen. A Budapesti Operettszínház művészei idén is kitettek magukért.
Az operettestet Lázár János polgármester hangulatromboló beszéde vezette fel (az ellenzék nem vett részt a 20-ai ünnepségeken, "otthon maradtak"). Kár volt politizálni. Sajnos a könnyűzenei koncert és a közönség tiszteletlen beszélgetése is zavaró volt, de ez nem vette el a kedvünket.
Páran megnéztük Hűvösvölgyi Ildikó és Cseke Péter kétszemélyes bolondságok című előadását. Hát, nem mindenki énekel olyan jól, mint egykor...
Az operett és az azt követő tűzijáték fél órával korábban kezdődött, így az időjárás nem zavarta meg az esti programokat. Mire Szegedre értünk, már ugyancsak villámlott, dörgött, és ömlött az eső.

Egyik tagunk meghallgatta a Dóm téren az ajándékkoncertet, egy-két hang számára is csalódást okozott.

Felsőörsön a helyi lapban megjelent egy roma vicc, ami ellen többen is tiltakoztak, mert a romákat úgy állítja be, mintha mindegyik lopna.
Ezért arról beszélgettünk, mi toleráljuk-e a melegekkel kapcsolatos viccelődéseket. Egyhangúan megállapítottuk, hogy az ízléses viccelődés, humorérzék az önelfogadáshoz hozzátartozik.
Rendőr ismerősünk isteni rendőrvicceket, szőke nő barátunk pedig a legjobb szőke nős vicceket meséli. Ezért bennünket sem zavarhat, és elfogadható melegvicceket mi is felteszünk a honlapunkra.

Kaptunk egy kedves meghívást: jövő héten zártkörű Kör lesz, Andrásnál vacsorázunk.

Gábor örökbefogadott egy cicát az egyik állatmenhelyről. Na, macskabarátok egyből megragadták a témát. Kinek milyen élményei voltak, vannak. Egy csomó jótanácsot is kapott Gábor - és a macskatéma folytatódott egyik törzshelyünkön vacsora közben is.

Színpadkép a 2007. augusztus 20-ai hódmezővásárhelyi operettgáláról
A táncosfiúk... Khm, elhiheti a látogató, hogy - bár arcuk nem látszik - jóképűek:)
Mulat az operett...
Tűzijáték I.
Tűzijáték II.DAMKÖR Klub a törzstagoknak 2007. augusztus 28-án, kedden 18 órától

András barátunknál vendégeskedtünk.
Kis házi pálinka után (Gábor és Zoli egy kupicán ketten osztoztak - ettől ugyan mi sem rúgunk be) baracklevest ettünk. Nyilván mindenki ismeri a receptet - kivéve engem -, de azért közzéteszem: turmixolj össze kimagozott őszibarackot kevés cukorral és fahéjjal, adjál hozzá tejszínt vagy joghurtot, hűtsd le, és máris kész.
Ezután jött a főétel: lecsó a la András - roppanós virslivel és rizzsel. Kissé csípős volt, mert került bele erőspaprika is.
Desszertkén fagylalt (a fehér még mindig nem citrom vagy kókusz, hanem sztracsatella), beszélgetés, játék Tücsikével (Tücsike meg játszik magával), András kutyájával.
A következő héten nyílt Kör, Andrásnak meg köszönjük a vendéglátást! Megtartjuk mint szakácsot!DAMKÖR Klub 2007. szeptember 4-én, kedden 19 órától

Bár az éghajlat változik, az időjárás hozta a szokásosat: ahogy a gyerekek elindulnak az iskolába, megjött az esős idő és a lehűlés. Ma bizony a Dél-Alföldön is elő kellett venni a pulóvereket és az esernyőket. Egyik tagunk a város másik részéből ma nem jött el, mert nincs esernyője, másik barátunk Egerbe kirándult.
Beszélgettünk a Titanic kiállításról, és arról, milyen hatással van ránk a múlt század e katasztrófája.
Szomorkodtunk amiatt, hogy jónéhány halacska elpusztult kedvenc akváriumunkból, próbáltuk megtippelni ennek okát.
Megettük Andi pattogatott kukoricáját. Zoli énekelt egy dalt, aminek a dallamát már ismertük valahonnan.
Az iskolakezdés is szóba került: van, akinek új képzést jelent, új lehetőségeket, van, akinek munkát.


DAMKÖR Klub 2007. szeptember 11-én, kedden 19 órától

Az eső napközben ma is ömlött, de estére elállt. Ma többek között arról esett szó, hogy szabad-e az előrébbjutás, iskolai végzettség megszerzése érdekében szexuális szolgáltatást bevállalni.
Hűvös volt az este, ezért ismét teáztunk - hónapok óta először.
Tibor elmesélte történetét: hogyan packáznak velek biztosítók, a kocsijában történt károkat nem akarják megtéríteni.
Megbeszéltük hétvégi szegedi bulitapasztalatainkat. Sajnos az egyetlen, viszonylag melegbarát szórakozóhely egyre kevésbé felel meg a melegeknek, ismerkedni alig lehet, füstös, olykor a "heteró macsó pasik" provokálják a melegeket. Nagy bátorság kell ehhez!
Az estet jókedvűen zártuk, majd még egy tartalmas vacsora is belefért.


DAMKÖR Klub 2007. szeptember 18-án, kedden 19 órától

Kétnapos mini vénasszonyok nyara kedd estére esővel zárult. Nem mehettünk el az aktualitások mellett: ismét tüntetések Budapesten. Vajon milyen káros hatásai vannak erre hazánkra nézve, illetve befolyásolhatja-e a melegek életét.
Hétvégén néhányan megnéztük a felújított Móra Ferenc Múzeumot, és a zárás előtt a Rejtett szépségek című kiállítást. Az épület valóban megszépült, de érthetetlen, miért csak kevés műtárgyból álló kiállítások jutnak vidékre, és miért kell egy megyei múzeumnak minden nap délután 5-kor bezárnia.
Nyertünk jegyet az Adam's Cirkuszba, tartalmas előadás volt szombaton, kár, hogy kevés érdeklődő volt, és még emelhetnének a műsor színvonalán is.
A napot ma Szeged egyik legfinomabb palacsintát sütő büféjénél zártuk.


DAMKÖR Klub 2007. szeptember 27-én, csütörtökön 19 órától

Igencsak beindult az ősz körtagjaink életében. Többen az iskolapadban ülnek napközben vagy esténként.
Ma egy hosszú és mély beszélgetést és részben vitát folytattunk az egyik örök és mély emberi témáról: a bizalomról.
Hogyan működik, illetve kellene működni a bizalomnak a melegek és nem melegek párkapcsolatában, a barátságokban, a munkahelyeken...
Az estét muszáj volt palacsintával zárni, sajnos nehéz este Szegeden olyan helyet találni, ahová be lehet ülni, és több palacsintát is meg lehet enni anélkül, hogy mást is kérnénk. Bizonyára Szeged ebből a szempontból nem kivétel.DAMKÖR Klub 2007. október 2-án, kedden 19 órától

Nagyon vártuk, hát végre hazaért Egyiptomból János és András barátunk. Mindenki kapott ajándékot: van, aki festett sivatagi homokot (abszolút nem célzásként, viszont mi marad az araboknak, ha a turisták elhozzák?), tengeri kagylót, csigás kulcstartót vagy éppen piramisos hűtőmágnest.
Az útibeszámolóból megtudtuk, hogy Egyiptomban nagyon vigyáznak a turistákra: fegyveresek vigyáznak a szállodákra, a buszkaravánokra. Jártak Luxorban, "élvezték" az 50 fokos hőséget.
Találkoztak magyarokkal, és bizony, vannak az arabok között is a férfiakhoz (is) vonzódó férfiak...
A viszontlátás örömére muszáj volt tésztavacsorát tartanunk. Bár alig tudtunk felállni két óra élménybeszámoló után, hogy végre elinduljunk.11-én, csütörtökön 19 órától

Fő témánk ezen estén a bizalom volt.


16-án, kedden 19 órától

Mit írt a Hökkentő című egyetemi lap távozó munkatársa az újság szeptemberi "vezércikkében"...


23-án, kedden 19 órától

Mit tettünk a hosszú hétvégén, s mi vár még ránk a következőn?DAMKÖR Klub 2007. november 8-án, csütörtökön 19 órától

Egy új érdeklődő látogatott meg bennünket. B. már néhány hónapja feliratkozott egyesületünk honlapjának levelezőlistájára. Végül összeszedte a bátorságát, és eljött közénk. Kérésére, nem faggattuk, de bekapcsolódott a beszélgetésbe, és utólag azt írta, jól érezte magát köztünk, mert végre nem kellett arra figyelnie, miről beszél. S eljön közénk újra - reméljük!
Megbeszéltük, ki mit csinált a hosszú hétvégén. Volt, akinek unalmasan telt, volt, aki dolgozott.
Tibor Tokajban pihent pár napig, és isteni borokat kóstolt (de csak kóstolt!:)
Kör után palacsintát kóstoltunk:)

DAMKÖR Klub 2007. november 15-én, csütörtökön 19 órától

A november hóval köszöntött bennünket. Színházi élményeinket osztottuk meg egymással:
Zoli és Jani Szegeden látta a Lear királyt (nem dícsérték agyon a rendezést), holnap a Trubadúrra mennek.
Gábor és Tibor a vasárnapi hóesésben Budapesten ellágotatott a Budavári Labirintusba (www.labirintus.com), sajnos a Panoptikum állítólag 1996-ban eltűnt. A bátorság labirintusát és a reneszánsz kutat, ahonnan bor folyik négy kútból, érdemes kipróbálni.
Este a Budapesti Operettszínházban megnézték Kálmán Imre: Mária főhadnagy című operettjét. Sajnos a színészek jó részének sem prózai beszédét, sem énekét nem lehetett jól hallani, operettet ebben a színházban (szerencsére és sajnos) nem hangosítanak. Peller Karcsi és Oszwald Marika viszont nagy tapsot kaptak, kitettek magukért.
Mi pedig palacsintával tettünk ki magunkért:)


Mozilátogatás 2007. november 20-án, kedden 20 órától

András barátunk jóvoltából négyen megnéztük a Halálos temetés című angol filmet. Nagyszerű vígjáték, fontos meleg szállal, a végén egy pompás zárással. Ajánljuk Neked is!


b>DAMKÖR Klub 2007. november 24-én, szombaton 15 órától

Vendégünk volt Budapestről Kuszing Gábor, a Patent egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) melegügyi felelőse. Gábor kutatást végez a melegek körében.
2007 december elején: Kodály születésének 125. és halálának 40. évfordulója alkalmával is képviseltette magát a DAMKÖR lelkes zenerajongó közössége. Az est második felében elhangzó Nyári este és Galántai táncok című szimfonikus produkció a főiskola zenekarának előadásában különösen nagy közönségsikert aratott.

December 6-án meggyújtottuk a Kör első idei adventi gyertyáját. Zoli gitáros megemlékezést tartott: énekelt, felolvasta saját beszédét, majd egy olyan írást, amit az interneten írt egy sorstársunk.


Kedves Olvasó !

„Nem jó az embernek egyedül…” Így szólnak már a régi, bölcs írások is, s mi mégis időnként úgy érezzük; egyedül vagyunk, és nem áll mellettünk senki.
Hát miért van ez így, kedves felebarátaim, ha minden olyan szépen és jól indult, mégis miért fullad oly sokszor boldogtalanságba és magányba az ember sorsa?
Nem jó az embernek egyedül – szólnak a régi írások, mert kell neki egy hozzá illő társ, vagy egy jó barát, aki a szükség idején, a szavával és a szeretet erejével támaszt, és segítséget nyújt neki.
S ha az ember, ily módon belátva: közösségre teremtetett, hogy lehet az, hogy mi időnként mégis úgy, érezzük, egyedül vagyunk, egyedül maradtunk.

A válasz nem is olyan egyszerű. Nem is olyan még azt írtam egyik beszédemben, a válasz az ember szívének keménységében rejlik, de ez így, egyszerűen nem igaz.
Az sem igaz, ha mások szívének keménységét hibáztatjuk, hiszen nyilvánvalóan jelen van világunkban a jóakarat, és a segíteni akarás ténye is.

A legjobb talán; ha nem akarunk az élet minden felmerült kérdésére egy fellebbezhetetlen, mindent-tudó választ adni, inkább hallgassunk meg egy mesét, valójában egy igaz történetet, egy életképet, mely talán segít bennünket, hogy tovább haladjunk azon az úton, amely számunkra még megfutandó sors, és életpálya.


„Egy nagyváros aluljárójában, a sűrű forgatagban, a rideg kövek fölött, ezernyi emberláb taposta magányos lépteit. Koldusok és hajléktalanok húzódtak meg a sarkokban, s remélték, éjszakára egy kis nyugalmat, meleg zugot találnak maguknak.
Ekkor a közelgő estében, a dübörgő villamosok moraján áttündökölve, egy hegedűhang szólalt meg.
Fényes és sziporkázó hegedűhang, mely egy szegényesen öltözködő, ágról szakadt kinézetű fiatalember hangszerének húrjai közül áradt szerteszét.
A sietősen hullámzó sokaság megtorpant. A magányos lelkek közül egyre többen álltak meg, s lassan-lassan körbe értek az emberek.
A kör széléről, ekkor egy kisgyermek a középen álló fiúhoz futott, s a hegedű táncos dallamaira felmosolyogva, boldogan illegette magát.-
A magányos tömeg sötétbeforduló éjszakájában, ebben a pillanatban, megtörtént a csoda.
Az emberek is elmosolyodtak, egymás szemébe néztek, és megszületett az összetartozás, a megbocsátás, a szívek szeretetének csodája, mely képes legyőzni a magányt”.

Babits Mihály írta:

„Minden ember lelkében egy dal van, és saját lelkét hallja vissza, minden dalban.
S akinek szép a lelkében az ének, Az hallja mások énekét is szépnek. „

Kedves Felebarátaim.

Ilyenkor, Advent idején és a Karácsonyi Ünnepkörben, talán még azok hajlamosak meglátogatni egy-egy templomot, akinek életéből egyébként hiányzik ez a fajta lelki kegyesség.
S megtörténhet velünk is az a csoda, hogy a gyülekezeti gyerekek mosolya, vagy a hangszeres szolgálatok varázsa rabul ejti szívünket, és egy pillanatra megszületik bennünk is a boldogság, és a kozmikus harmónia érzése.
Ez már önmagában is egy pozitívum, nem lebecsülendő esemény életünkben, de ha (és ezt most idézőjelben mondom) „csak” ennyi történik, az még kevés.
A templomban, a gyülekezeti házakban megjelenő igazi csoda ennél több.
Több mint a hegedűk varázslatos hangja, vagy a jóképű presbiter- fiúk mosolya.
Az igazi csoda, ami ránk vár, egy misztikusabb és magasztosabb hang és mosoly, az Isten hangja; az Isten Igéje, mely Jézus Krisztusban mosolyog ránk.
Készek vagyunk e meghallani ezt a földi életen túlmutató hívást? Készek vagyunk e meghallani azt a vigasztalást és teljességet, melyet Jézus Krisztus kinyújtott keze kínál felénk?
Az a kéz, amelyet átszögeztek és kereszthez feszítettek, s amely ma mégis feléd hajlik, hogy olyan áldást adjon neked, amilyet a világ nem adhat.
Mert ez a világ elmúlik, és vele múlik a test kívánsága, az élet kérkedése is, és minden más, ami porból lett, és porrá lészen.
Még az emberiség legragyogóbb elméi, műveik és alkotásaik is elmúlnak, s csak remélni tudjuk hogy az űrszondák által, a messzi galaxisokba küldött képzőművészeti és zenei alkotások egy része mégis „célba jut”, s talán valakik, valahol a világegyetemben majd értékelni tudják.

Várakozunk, adventi időszakban élünk, és a karácsony ünnepe, dátumszerű valóságában biztosan eljön az idén is.
De vajon a Te szívedben megszületik e az igazi karácsony, az az okos és értelmes hit, amely nem a fanatizmusból és a tudatlanságból táplálkozik, hanem egy felnőtt ember értelmes és igenlő válasza arra a kérdésre, amelyet az egyházon, a gyülekezetek csodáján keresztül, Jézus Krisztus feltesz neked.

A kérdés pedig a következő: Követsz e engem, vagy más utat választasz?
A tanítványok, amikor meghallották ezt a kérdést Jézustól, így válaszoltak:
Hová mehetnénk máshova, kit követhetnék mást, hisz örök életnek beszéde van nálad.

Igen Jézus beszéde túlmutat a jelenvaló szükségeken, noha nem tagadja azok fontosságát.
De miután megetette és megitatta a népet, lásd a kenyér és halszaporítás csodáját, egy nagyobb dologról is szólt nekik, az Isten országáról, amelynek reménybeli várományosa lehetsz Te magad is, még ma.
Mert Isten országa bármelyik nap megszülethet a szívedben, nem kell karácsonyig várnod vagy húsvétig, csupán szólnod kell egy szót, vagy mondatot; itt vagyok Uram Jézus Krisztus, és követni akarlak Téged.
Ha pedig úgy érzed, hogy még ennyi erőd sincs, nyugodtan imádkozz a bibliai százados példáját követve így: Hinni szeretnék Uram, segíts a hitetlenségemen.

Akkor kitárul majd előtted az a világ, amely több mint amit csupán rációval megérthetünk, s ha befogadod hit által Jézus Krisztust a szívedbe, valósággal meg fogod tapasztalni, hogy Ő nem hagy el, Ő mindig veled lesz.

Fizikai körülményeidben talán nem fogsz változást érezni, nem nyered meg az ötöst a lottón, nem leszel szuper gazdag, és nem leszel sérthetetlen Superman, mégis Te leszel a leggazdagabb és a legerősebb is, mert tiéd lesz a menny gazdagsága, és az örök élet Jézusban, mely legyőzi a mulandóságot és a földi halált.

Ezt kívánom szeretettel most itt a körben mindenkinek, és persze magamnak is. (Zoli)
(Olvasandó:) Zsolt. 51,12.
"Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!"


AMI NINCS - de AMIT ISTEN TEREMTHET!


Önmagunkkal való küzdelmeink egyik oka, hogy életünkből hiányzik valami, talán egy, talán több, szavakkal talán megfogalmazható, vagy épp talán megfogalmazhatatlan gondolat.
Sokunk életét áthatja egyfajta "üresség-érzés", és arra eszmélünk rá, hogy hiába igyekszünk betölteni ezt az ürességet, az emberi lélek olyan, mint egy lyukas zsák, elszivárog a ma vágya és a tegnap öröme...
Létünket többféle hiány és az ezekből fakadó fájdalmak, frusztrációk hatják át. Az elidegenedés, az elmagányosodás egyre nagyobb méreteket ölt, de egyre távolabb kerül sok ember önmagától is, a helyes önismerettől és önelfogadástól egyaránt, és mintegy szükség- és törvényszerűség képen és ebből fakadóan, Istentől is. Tóth Árpád ismert versével (Lélektől lélekig) megfogalmazza:
"Ó, jaj, barátság, és jaj, szerelem! / Ó, jaj, az út lélektől lélekig! / Küldözzük a szem csüggedt sugarát, / S köztünk a roppant, jeges űr lakik!"

Pedig mi mindent megteszünk azért, hogy eltűnjön életünkből, lelkünkből az a sokféle (de egyformán mindenkit fájdalmasan érintő) "roppant, jeges űr".
Életünk során KIÉG BELŐLÜNK SOKMINDEN: a bűnök, a céltévesztések, a sok indulat, a sok "tapasztalat" mind-mind eltör valamit bennünk...
Megkeményszik a szívünk a próbatételek súlya alatt... Mérgez a közöny, a sok harc...

Kedves Testvéreim! Minden ember, függetlenül hogy hetero- vagy homoszexuális, egyaránt érzi, talán többször is élete folyamán, hogy valami eltörött.
Dsida Jenő szép verse (Valami eltörött – részlet) valamit talán tükröz:

Senki se tudja, mit veszített,
de a sétatéren, a híd alatt,
az ágyban, a csókban, a zsebében
valamit mindenki kutat.
Valahol valami eltörött,
valahol valami nincsen rendjén.
...Künn a határban Kain zokog
a holt Ábel fölött.

Említettem, hogy önmagunkkal való küzdelmeink egyik oka, hogy életünkből hiányzik valami...
MI HIÁNYZIK A MI ÉLETÜNKBŐL? MI HIÁNYZIK A TE ÉLETEDBŐL, kedves meleg testvérem? A megbecsülés, az erő, a hit, a remény, a szeretet, egy társ, az elfogadás...?
...Mint minden embernek, nekünk is kell az erős, megújult élet. Kell a csalódások és próbatételek okozta törések gyógyulása, az új remény, az új lehetőség. Kell az elfásult és megkeményedett szív helyett egy újra érző, nyitott, önmagunkra és másokra is figyelni tudó szív.

A bűnbánat és a vágy ötvöződik szépen a Zsolt. 51,12-ben: "Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!"

Tiszta szívet csak Isten tud teremteni, és a lelket csak Ő képes igazán megerősíteni, megújítani.
Jézusban Isten megmutatta, hogy milyen a tiszta szív és milyen az erős lélek. Jézusban Isten lehetőséget ad nekünk arra, hogy megerősödjünk, hitben, reményben, és megújuljunk a szeretetben.

Adventi időszakunkban vizsgáljuk meg, hogy mi hiányzik az életünkből. Vigyük Isten elé mindazokat a dogokat, melyek hiánya miatt szenvedünk. Sokunk számára talán a megújulásra képes élet hiányzik, vagy éppen a mindennapi küzdelmekhez az erő... Hiszen oly sok erőt veszítünk azzal, hogy emberek nem fogadnak el bennünket, sőt, hogy még Istenre is hivatkozva, elutasítanak minket.

Kérjük Istent: "Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!" Ámen.

December 22-én, szombaton este DAMKÖR Klub: Megosztottuk egymással színházi élményeinket. Múlt vasárnap többen is láttuk a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában a Beszélő fejek III.-at. Nagyszerű alakítást nyújtott Szilágyi Annamária mint lelkészfeleség - őszinteség és képmutatás ellenzése.
Pásztor Erzsi is pompás játékot mutatott be megható és humoros jelenetekkel.
A pedofil parkőr is érdekes történet volt...December 24-én hárman együtt töltöttük a Szentestét. Sok melegnek (és talán sok heterónak is) a legjobb barátai olyanok, mint a családja. Vagy még jobb...
Feldíszítettük a fát, elfogyasztottuk kedvenc szögedi halászlénket, bejglit ettünk, kipróbáltuk Gábor új társasjátékát (szókirakósdi - nem reklámozzuk, de jó játék), tévéztünk, és a karácsony szépségeiről és szomorúságairól beszélgettünk.


2007. december 31. - 2008. január 1. - Szilveszter és Újév

Az év utolsó napját házibulival ünnepeltük meg, ahol a kövezkező évi szerencsénket is megalapoztuk egy kis lencsével (Köszi Tc). Az este folyamán tovább "nyaggattuk" a karácsonykor kapott társasjátékot, majd eljött az éjfél (ajnos senkiből sem lett hercegnő, vagyis bocsánat herceg), és pezsgővel kívántunk egymásnak boldog új évet! A buli végeztével mindenki csodálatos hóesésben indult el haza, és így kezdődött a DAMKÖR 2008-as éve.

Tartalmas és boldog új esztendőt kívánunk Mindenkinek!Ha feliratkozol hírlevelünkre programjainkról, a melegvilág információiról tájékoztatunk.

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:


Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotKíváncsian várjuk véleményét, érdeklődését: itt, e-mailben, telefonon, személyesen.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotSzeretettel fogadjuk az Ön adójának 1%-át is. Adószámunk: 1 8 4 6 4 2 8 3 - 1 - 0 6

Honlapkészítés